Dom opieki dla starszych osób
Wszystkie wątki, które nie znalazły się w pozostałych kategoriach, podróżnicze i nie tylko.
- kozi44
Re: Dom opieki dla starszych osób
Słuchaj, a próbowałeś może sprawdzić centrum seniora PHM we Wrocławiu? Z tego co widzę są oni też wspierani przez fundację i mają na prawdę ciekawą ofertę jeśli chodzi o opiekę nad seniorami. Wydaje mi się, że warto jest zainteresować się ich ofertą
- switezianka
Post autor: switezianka »
Oddając osobę starszą do domu opieki i tak powinniśmy pomyśleć o tym, jak zadbać o jego zdrowie. Myślę, że taki dobry neurolog w świętochłowicach od czasu do czasu naprawdę nie zaszkodzi. Tym bardziej że tak naprawdę im wcześniej wykrywa się chorobę, tym szybciej można ją wyleczyć, albo zahamować jej rozwój.
- Marysia
Wiem ze w starszym wieku niestety ciezej jest zadbac o swoje zdrowie samemu a opieka nad osobą starszą to odpowiedzialne zadanie i nie kazdy ma na to czas. Nie można powierzyć tego każdemu. Duże doświadczenie w takiej pracy ma jednak ośrodek Pod Topolami w Piotrkowie Kujawskim https://podtopolami.eu/ Wiele osób im zaufało i są zadowoleni. Opiekunowie mają dobre podejście do starszych osób no i otaczaja ich calodobowa opieka.
- mtylda
Z kolei ja mam bliską osobę w domu seniora http://podtopolami.pl, gdzie prywatny pobyt jest naprawde ok dla starszych , ale zdecydowałam się na właśnie ten ośrodek z pełną świadomością tego, dlaczego koszta są takie. Według mnie jest po prostu zupełnie inna atmosfera, niż w podobnych ośrodkach. Całodobowa opieka, ale ludzi zaangażowanych i szanujących starszych, rehabilitacje bardzo nowoczesne, wysoki standard, a opieka najlepsza z możliwych.
Post autor: Iryryryśś »
Wiem ze w starszym wieku niestety ciezej jest zadbac o swoje zdrowie samemu a opieka nad osobą starszą to odpowiedzialne zadanie i nie kazdy ma na to czas. Nie można powierzyć tego każdemu. Duże doświadczenie w takiej pracy ma jednak ośrodek Pod Topolami w Piotrkowie Kujawskim / Wiele osób im zaufało i są zadowoleni. Opiekunowie mają dobre podejście do starszych osób no i otaczaja ich calodobowa opieka.
Post autor: MaksymalnyMąx »
Wydaje mi się, że takie domu opieki dla starszych osób w naszym kraju nie mają za dobrego PRu. Nie wiem skąd to się bierze, bo to jest bardzo dobrym sposób na spędzenie spokojnej starości, wśród osób z podobnymi problemami. Ja sam chciałbym tam trafić na starość
Post autor: Makańska »
Wybór dobrego domu opieki wbrew pozorom wcale nie jest łatwy, szczególnie teraz, gdy jest pandemia i nie bardzo można odwiedzać, wchodzić wszędzie itd. Trzeba polegać na opiniach. Ja mogę polecić Wam Dom Rodzinny w Nowym Dworze Mazowieckim. To konkretnie jest zakład opiekunczo-leczniczy. Nawet oddział paliatywny tam mają, więc i bardzo schorowane osoby tam mogą przebywać.
Post autor: Boś »
Warto bardzo dobrze sprawdzić dom opieki, przed jego wyborem. Osobiście patrzyłam na opinie w internecie, dlatego wybrałam ten ośrodek http://www.domlesnezacisze.pl/. Dom Spokojnej Starości Leśne Zacisze to miejsce dla osób w podeszłym wieku, poszukujących spokoju i komfortu. Posiada w internecie bardzo dobre opinie.
Post autor: Łania29 »
Jeśli tylko mamy taką możliwość to seniorów w naszej rodzinie nie przekazujemy pod opiekę ośrodków opiekuńczych dla osób starych.Sami na razie staramy zapewnić im byt, opiekę medyczną i opiekę taką codzienną.W wiele potrzebnych nam rzeczy zaopatrujemy się w internecie , dla przykładu pieluchomajtki dla seniora ,których przy starszych osobach zużywamy dość dużo.
Post autor: Baś »
Ja z całego serca mogę wam polecić https://podtopolami.eu/, naprawdę świetne miejsce dla starszych osób. Niektórzy się boją o los starszych osób w momencie kiedy ich tam zostawiamy a ja z czystym sumieniem zostawiam tam swoją babcię, wiem, że jest pod dobrą i profesjonalną opieką.
- kasiakowa06
Post autor: kasiakowa06 »
Ja mogę polecić tylko ten dom opieki: http://wiejskieklimaty.net/home/som-opi ... opomorskiekozi44 pisze: ↑01 sie 2020, 22:55 Zastanawiam się czy ktoś z forum mógłby mi polecić dobry i sprawdzony dom seniora we Wrocławiu lub okolicy?
Przejdź do
- Forum
- ↳ Ogólnie o podróżowaniu
- ↳ Polska
- ↳ Europa
- ↳ Dzieci w podróży
- ↳ Zakupy na lotnisku
- ↳ Polecane wycieczki
- ↳ Oferty biur podróży
- ↳ Wypożyczalnie aut
- ↳ Wakacje na wodzie
- ↳ Atrakcje wakacyjne